En sesong er over

Leirskolen er delt opp i tre sesonger: vinter-, vår- og høstsesong. I skrivende stund er vinteren på hell og fuglekvitring i trærene her på leirskolen. Krokosen stikker også opp ved husveggen.

Skitur - slik vil ha den.

Skitur – slik vil ha den. På vei ned sørsiden av Lunkefjell med Jotunheimens forgård foran oss.

Med snøen kommer skolene

Når høsten går over i vinter forbereder vi på leirskolen oss til vinterleirskole. Utstyret blir sett over og plutselig kjører den første bussen inn på det nybrøytete tunet.

Gjennom en vintersong er vi så heldige at vi får lov til å lære elever bruken av ski og vinterfjellet med skiturer på Sjusjøen og området rundt Mesnali Leirskole.

Skoler som er her en hel uke får prøve seg som Monsen og alle de andre som driver med hundekjøring: Fyke over isen på et hundespann!

Litt skolebenk – uten bord

Litt teoretisk undervisning blir det også på leirskole, men på Mesnali Leirskole slipper elevene å notere seg mer enn bak øret. Foreløpig har vi ikke brukt penn og papir.

Elevene blir undervist i «Skred og sikkerhet i fjellet» og «Bekledning og pakking av sekk». Begge deler er viktige å vite noe om når vi er ute i vinterfjellet eller bare på en tur i skog og mark en vinterdag.

Muntlig formidling har høy verdi på leirskolen. På turene forteller vi elevene om steder og hendelser i området vi går i og en av kveldene får elevene innsyn i historiske hendelser i området. De får høre om beboelse og jakt fra helt tilbake på steinalderen. Vi viser dem t.o.m. ekte dyregraver, som vi har flere av bare på leirskolens område.

Skileik

Skileik er en viktig del av den norske ski- og friluftskulturen og før elevene reiser hjem igjen, har vi en dag med skileik.

Godfølelsen får vi som jobber på leirskolen, når vi ser blide og smilende elever med røde kinn dra for å pakke tingene sine etter endt leirskoleopphold. Hva mamma sier når hun ser i bagen når poden kommer hjem igjen, har vi fremdeles til gode å høre noe om 😉

You may also like...