Leirskole: VINTER

Under oppholdet på vinterleirskolen legger vi vekt på norsk skitradisjon. Her kan både nybegynner og erfarne få tilpassede utfordringer. Elevene får også prøve hundespann og stå en dag i alpinbakken hvis de ønsker det.

Aktivitet vinter - kjøring med hundespann

Å kjøre sitt eget hundespann – magisk opplevelse!

En vanlig uke på leirskole om vinteren

Kl. 12.00 Ankomst
Smøringa av ski
Ski-instruksjon og lette turer i nærområdet
Undervisning (1)

Skitur (2)
Kjøring med hundespann (3)
Historisk sus (4)

Undervisning (1)
Fjelltur i Sjusjøområdet (Buss opp) (2)
Deles i grupper og går på ski ned til leirskolen
Lysløyperenn (5)

Alpindag/skitur (Vi tar buss t/r skisenteret) (2/6)

Skileik
Kl. 14.00 Avreise

1) Mandag og onsdag får elevene grundig teoretisk undervisning i tur- og sikkerhet i
fjellet vinterstid: Fjellvett, skredlære, bekledning og førstehjelp.

2) På skiturene legger vi vekt på at elevene skal få utfordringer ut fra egne forutsetninger. De deles bl.a. i grupper med hver sin turleder. På turene legger vi vekt på friluftstradisjoner på ski, hvor turgleden er en viktig del av skiturene. På skiturene blir blir den teoretiske delen satt i sammenheng med den praktiske delen og elevene får prøve og sett det i virkeligheten.

3) 5-dagers opphold. Gruppen deles i to og bytter halvveis.

4) Vi hører lokalhistorie fra steinalderen til våre dager og fortellingen om birkebeinerne.
Kvelden avsluttes med bålkos.

5) De som har lyst kan delta på lysløyperenn sammen med det lokale skilaget. Kr. 20,- pr.deltaker. Frivillig. (Går ut vinteren 17/18 da lysløypetrasseen er under utbedring!)

6) Alpint er i tillegg til grunnpakken. Vi samarbeider med Sjusjøen Skisenter og kan gjennom dem tilby våre gjester meget rimelige priser.
De som ikke står alpint får tilbud om en tur med heisen opp til toppen av Natrudstilen, står ned på baksiden og går tilbake til skisenteret.