Leirskole: VÅR og HØST

Fjelltur er en aktivitet for vår-høst

Vår- og høstprogrammet er tredelt: aktiviteter på leirskolen, fjelltur og historisk dag.

En vanlig uke på leirskolen:

Kl. 12.00 Ankomst
Kveldssamling

Meteorologi og værobservasjoner  2)
Historisk sus 3)
Kultur og lokalhistorie

Onsdag 6)

Meteorologi og værobservasjon 2)
Norges historie
(Buss til Kanthaugen og Lysgårdsbakkene ovenfor Lillehammer)
Går ned til Maihaugen i Lillehammer
Korte stopp underveis med kulturell formidling
Maihaugen: Elevene blir undervist i Norges historie fra istiden til våre dager 5)
Dagen avsluttes med litt tid på egen hånd i Lillehammer sentrum
(Buss tilbake til leirskolen)

Dra tilbake til fortidens Norge og oppleve hvordan våre forfedres dagligliv var. På Maihaugen står du midt i Norgeshistorien og får oppleve den selv.
– Nora og Aurora 12 år, Bekkelaget skole

Metorologi og værobservasjon 2)
Fjelldag (Buss til Nordseter) 4)
Vi går fra Løvisåsen ved Nordseter til Storåsen ved Sjusjøen
Underveis blir det undervist i natur, kultur og historie
Den gode stemningen ved bålet
(Buss tilbake til leirskolen)

Meteorologi og værobservasjon 2)
Kl. 14.00 Avreise

——————————————————————————————
1) Aktivitetsøktene sirkulerer elevene i grupper mellom: SOFA (en morsom og spennende samhandlingsløype), kanopadling (på idylliske Sør-Mesnavannet), Orientering (bruk av kart/kompass og GPS) og klatring/rappellering (for nybegynnere).

2) Elevene blir delt i grupper. En morgen i løpet av uken vil hver gruppe få undervisning i enkel meteorologi og vi observerer værfenomener.

3) Vi hører lokalhistorie fra steinalderen til våre dager og fortellingen om birkebeinerne.
Kvelden avsluttes med bålkos.

4) Turen går i lett turterreng på 900 m høyde. Turens høyeste punkt er Lunkefjell, 1012 m.o.h. Lengden på turen er ca. 8 km. tilsammen.
Før turen begynner, få elevene innføring i bruk av kart/kompass og blir delt i grupper. Hver gruppe skal siden etter tur lede de andre gruppene.
Underveis tar vi regelmessige pauser, hvor det blir undervisning i geologi, natur og kultur.

5) Her blir elevene delt i grupper. Siden blir de ledet gjennom den kjente utstillingen om Norges histore, «Langsomt ble landet vårt eget». Elevene får se, høre og lukte spesielle tidsepoker i vår historie. Utstillingene er både realistisk og konkret med figurer i naturlig størrelse og elevene får følelsen av å stå midt i historien.

På Maihaugen blir de også vist rundt på gårder i utemuseet og får høre om bondesamfunnet på 1800-tallet og hvordan det var å være elev på de første skolene i Norge – alt i originale omgivelser.

6) Ved 5-dagers/4-netters opphold (går ut ved 4-dager/3-netters opphold).

I tillegg til grunnpakken kan vi i samarbeid med et lokalt ridesenter også tilby riding. Elever som velger det velger da bort en av aktivitetene fra aktivitetsøktene (pristillegg, se liste).